Francia-Magyar szótár

/

Magyar-Francia szótár

Francia-Magyar szótár – 162 605 jelentéspár, kifejezés és példamondat – Fordítási gyakoriság, kiejtés és ragozások

A DictZone hangos, online francia-magyar és magyar-francia szótárral biztosan megtalálod, amit keresel. Kíváncsi vagy egy francia szó vagy mondat magyar jelentésére? Jó helyen jársz. Itt megtalálhatod a közel 163 000 szavas gyűjteményben! Ebben a leírásban megmutatjuk, hogyan használd az oldalt, és a számos kiegészítő funkció között is segítünk eligazodni!

Hogyan működik a DictZone francia-magyar szótár?

Az oldal tetején látható keresőmezőbe kell beleírnod a téged érdeklő szót, ahol már a gépelés közben látod a szótár által felajánlott kifejezéseket. A mellettük lévő FR vagy HU ikon jelzi, hogy milyen nyelven érhető el találat.

A neked tetsző elemre kattintva jutsz el az francia szó adatlapjára, ahol láthatod annak magyar fordításait. A találatokat szófajok szerint csoportosítottuk, és a sor végén, ha van róla adatunk, jelöljük az adott jelentéspár fordítási gyakoriságát is.

A keresési irány váltását a keresőmező előtti gomb megnyomásával tudod elvégezni. Bár a szótár igyekszik találatokat adni az ellenkező magyar/francia irányba is, de a pontosabb találatokért javasoljuk keresés esetén a megfelelő irányt kiválasztani.

A találatoknál, a jelentés mellett jobb oldalon a lefelé mutató kis nyílra kattintva egy helyi szómenü jelenik meg, ahol új jelentést küldhetsz be nekünk, módosíthatod a meglévőt vagy jelölheted törlésre.

Bármelyiket is választod, mindig add meg, hogy mi az általad helyesnek vélt kifejezés, röviden magyarázd el, vagy linkeld a forrást, és írd be email címedet, hogy értesíthessünk az eredményről!

A szavak előtt látható hang ikonokra kattintva meghallgathatod az adott elem francia kiejtését. Természetesen a magyar kifejezések előtt is megtalálható ez az ikon, így akár a magyar kiejtést is meghallgathatod. Ez a funkció akkor jön jól, ha még csak ismerkedsz a magyar nyelvvel.

A pontos fordítás alatt kapcsolódó kifejezéseket is találsz, itt az olyan mondatrészek vagy szókapcsolatok között válogattunk, melyek kötődnek a keresésedhez.

Francia-magyar fordító kiegészítő funkciók

A francia-magyar fordító számos kiegészítő funkciót is kapott. Minden szó adatlapjának alján linkeljük a Google keresőt, a Wikipédiát vagy a Wiktionary-t, ahol már automatikusan az általad keresett kifejezés jelenik meg találatként.

Ez akkor hasznos, ha épp rákeresnél az adott szó előfordulásaira vagy Wikipédia szócikkére.

A lap jobb oldalán egy oldalsávot találsz, rajta legfelül a keresési előzményeiddel. Főleg hosszabb szövegek keresésénél fordulhat elő, hogy elfelejted a már korábban kikeresett jelentést, ilyenkor elég a francia-magyar szótár előzményeire kattintani, és újra megjelenik az adott fordítás.

Franciára fel!

A francia nálunk is kedvelt, sokan tanulják a nem éppen könnyű kiejtésű nyelvet.
Bizonyos szavai már a magyarba is beépültek (affér, allűr, croissant, dezsávű, randevú). A franciát a világ számos táján beszélik, és így segítségével megértetheted magad.

A francia nyelv sok érdekességet tartogat számodra.
Tudtad például, hogy a bicikli szinonimája náluk a “kis királynő” (La petite reine)?!
A kifejezés eredete az Orange-Nassau-hercegnőhöz köthető, aki még fiatal holland leányként nagy rajongója volt a kerékpározásnak. Később pedig királynő lett. A becenevet a kerékpár a La France 1898-es cikkéből nyerte, amikor az úrnő Párizsba látogatott.

Ha még ennél is jobban szeretnél elmélyedni egy adott nyelv rejtelmeiben, ráadásul vevő vagy a nyelvekkel kapcsolatos csemegékre, akkor a DictZone blogja is rendelkezésedre áll! Fogadjunk, hogy ettől a 9 francia kifejezéstől a te szemed is kikerekedik majd! Próbálkozz meg a helyes kiejtésükkel!

Az idegen nyelven tanulók számára a DictZone olyan segítséget nyújt, mely több, mint egy átlagos online szótár vagy fordító program. A DictZone több más nyelven (angol, olasz, orosz, német) is elérhető, akár autodidakta tanulásra vágysz, akár a kedvenc zenéid szövegét szeretnéd lefordítani, esetleg egy újságcikket, vagy egy idegen ajkúval megértetni magad. A DictZone-nal egyszerre tanulhatsz, mélyítheted el a tudásod és szórakozhatsz. Ráadásul ne feledd, a te javaslataidra is kíváncsiak vagyunk, te is részesévé válhatsz az eszköz fejlesztésének!

Tedd magad próbára, és élvezd a DictZone nyújtotta egyedülálló nyelvi élményeket! Bienvenue!

Köszönet Madarász Ernőnek, aki sokat segít a francia-magyar-francia szótár jobbá tételében.

DictZoneDictZone SzótárOnline szótárak
Legelo 33.Koka,HU2243