Spanyol-Magyar szótár

/

Magyar-Spanyol szótár

Spanyol-Magyar szótár – 79 191 jelentéspár, kifejezés és példamondat

¿Cómo estás? A DictZone hangos online spanyol-magyar és magyar-spanyol szótárral biztosan megtalálod erre a választ! Kíváncsi vagy egy spanyol szó vagy mondat magyar jelentésére? Jó helyen jársz, itt megtalálhatod a közel 80 000 szavas gyűjteményben! Ebben a leírásban megmutatjuk, hogyan használd, és a számos kiegészítő funkció között is segítünk eligazodni!

Hogyan működik a DictZone spanyol-magyar szótár?

Az oldal tetején látható keresőmezőbe kell beleírnod a téged érdeklő szót, ahol már a gépelés közben látod a szótár által felajánlott kifejezéseket. A mellettük lévő ES vagy HU ikon jelzi, hogy milyen nyelven érhető el találat.

A neked tetsző elemre kattintva jutsz el az spanyol szó adatlapjára, ahol láthatod annak magyar fordításait. A találatokat szófajok szerint csoportosítottuk, és a sor végén, ha van róla adatunk, jelöljük az adott jelentéspár fordítási gyakoriságát is.

A keresési irány váltását a keresőmező előtti gomb megnyomásával tudod elvégezni. Bár a szótár igyekszik találatokat adni az ellenkező magyar/spanyol irányba is, de a pontosabb találatokért javasoljuk keresés esetén a megfelelő irányt kiválasztani.

A találatok között, az adott szó mellett bal oldalon a lefelé mutató kis nyílra kattintva egy helyi szómenü jön elő, ahol új jelentést küldhetsz be nekünk, módosíthatod a meglévőt, vagy jelölheted törlésre.

Bármelyiket is választod, mindig add meg, hogy mi az általad helyesnek vélt kifejezés, röviden magyarázd el, vagy linkeld a forrást, s írd be email címedet, hogy értesíthessünk az eredményről!

A szavak előtt látható hang ikonokra kattintva meghallgathatod az adott elem spanyol kiejtését, ráadásul ehhez nem szükséges külön lejátszó. Természetesen a magyar kifejezések előtt is megtalálható ez az ikon, így akár a magyar kiejtést is meghallgathatod. Ez a funkció akkor jön jól, ha még csak ismerkedsz a magyar nyelvvel.

A pontos fordítás alatt kapcsolódó kifejezéseket is találsz, itt az olyan mondatrészek vagy szókapcsolatok között válogattunk, melyek kötődnek a keresésedhez.

Spanyol-magyar fordító kiegészítő funkciók

A spanyol-magyar fordító számos kiegészítő funkciót is kapott. Minden szó adatlapjának alján linkeljük a Google keresőt, a Wikipédiát vagy a Wiktionary-t, ahol már automatikusan az általad keresett kifejezés jelenik meg találatként.

Ez akkor hasznos, ha épp rákeresnél az adott szó előfordulásaira vagy Wikipédia szócikkére.

A lap jobb oldalán egy oldalsávot találsz, rajta legfelül a keresési előzményeiddel. Főleg hosszabb szövegek keresésénél fordulhat elő, hogy elfelejted a már korábban kikeresett jelentést, ilyenkor elég a spanyol-magyar szótár előzményeire kattintani, és újra megjelenik az adott fordítás.

Miért pont a spanyol?

Spanyolul tanulni hasznos és vidám dolog, ráadásul a világ bármely táján megértetheted magad, hiszen a kínai és az angol után a harmadik legtöbbet beszélt anyanyelv - 400 millió emberé! A spanyol rengeteg érdekességet tartogat számodra, ezért sem véletlen, hogy hazánkban is egyre többen tanulják. Tudtad például, hogy a spanyol nyelvtanban a felkiáltó- és a kérdőjelet a mondat elé is kiteszik, 180 fokban megfordítva (fejjel lefelé)? Ez azért van, hogy már az első pillanatban tudni lehessen a mondat fajtáját, hiszen a spanyolban szabad a szórend, ezért sokszor csak a hanglejtésből lehet tudni, hogy kérdő, felkiáltó vagy kijelentő az adott mondat.

És ha még ennél is jobban szeretnél elmélyedni az adott nyelv rejtelmeiben, ráadásul vevő vagy a csemegékre és érdekességekre, akkor a DictZone blogja is rendelkezésedre áll, amelyben akár további 18 érdekességet is megtudhatsz a spanyol nyelvről, de beleáshatod magad akár a ragamuffin zenei stílusba is!

Az idegen nyelven tanulók számára a DictZone olyan segítséget nyújt, mely több, mint egy átlagos online szótár vagy fordító program. A DictZone több más nyelven ( francia, angol, olasz, orosz, német) is elérhető, akár autodidakta tanulásra vágysz, akár a kedvenc zenéid szövegét szeretnéd lefordítani, esetleg egy újságcikket, vagy egy idegen ajkúval megértetni magad. A DictZone-nal egyszerre tanulhatsz, mélyítheted el a tudásod, és szórakozhatsz. Ráadásul ne feledd, a te javaslataidra is kíváncsiak vagyunk, te is részesévé válhatsz az eszköz fejlesztésének!

Tedd magad próbára, és élvezd a DictZone nyújtotta egyedülálló nyelvi élményeket!

DictZoneDictZone SzótárOnline szótárak
Legelo 33.Koka,HU2243