Angol-Francia szótár

/

Francia-Angol szótár

Angol-Francia szótár – 109 233 jelentéspár, kifejezés és példamondat

A DictZone hangos, online angol-francia és francia-angol szótárral biztosan megtalálod, amit keresel. Kíváncsi vagy egy angol szó vagy mondat francia jelentésére? Jó helyen jársz. Itt megtalálhatod a közel 100 000 szavas gyűjteményben! Ebben a leírásban megmutatjuk, hogyan használd az oldalt, és a számos kiegészítő funkció között is segítünk eligazodni!

Hogyan működik a DictZone angol-francia szótár?

Az oldal tetején látható keresőmezőbe kell beleírnod a téged érdeklő szót, ahol már a gépelés közben látod a szótár által felajánlott kifejezéseket. A mellettük lévő FR vagy EN ikon jelzi, hogy milyen nyelven érhető el találat.

A neked tetsző elemre kattintva jutsz el a szó adatlapjára, ahol láthatod annak fordításait. A találatokat szófajok szerint csoportosítottuk, és a sor végén, ha van róla adatunk, jelöljük az adott jelentéspár fordítási gyakoriságát is.

A keresési irány váltását a keresőmező előtti gomb megnyomásával tudod elvégezni. Bár a szótár igyekszik találatokat adni az ellenkező francia/angol irányba is, de a pontosabb találatokért javasoljuk keresés esetén a megfelelő irányt kiválasztani.

A szavak előtt látható hang ikonokra kattintva meghallgathatod az adott elem francia és angol kiejtését. Ez a funkció akkor jön jól, ha még csak ismerkedsz a angol vagy a francia nyelvvel.

A pontos fordítás alatt kapcsolódó kifejezéseket is találsz, itt az olyan mondatrészek vagy szókapcsolatok között válogattunk, melyek kötődnek a keresésedhez.

angol-francia fordító kiegészítő funkciók

A angol-francia fordító számos kiegészítő funkciót is kapott. Minden szó adatlapjának alján linkeljük a Google keresőt, a Wikipédiát vagy a Wiktionary-t, ahol már automatikusan az általad keresett kifejezés jelenik meg találatként.

Ez akkor hasznos, ha épp rákeresnél az adott szó előfordulásaira vagy Wikipédia szócikkére.

A lap jobb oldalán egy oldalsávot találsz, rajta legfelül a keresési előzményeiddel. Főleg hosszabb szövegek keresésénél fordulhat elő, hogy elfelejted a már korábban kikeresett jelentést, ilyenkor elég a angol-francia szótár előzményeire kattintani, és újra megjelenik az adott fordítás.

Franciára fel!

A francia nálunk is kedvelt, sokan tanulják a nem éppen könnyű kiejtésű nyelvet.
Bizonyos szavai már a angolba is beépültek (affér, allűr, croissant, dezsávű, randevú). A franciát a világ számos táján beszélik, és így segítségével megértetheted magad.

A francia nyelv sok érdekességet tartogat számodra.
Tudtad például, hogy a bicikli szinonimája náluk a “kis királynő” (La petite reine)?!
A kifejezés eredete az Orange-Nassau-hercegnőhöz köthető, aki még fiatal holland leányként nagy rajongója volt a kerékpározásnak. Később pedig királynő lett. A becenevet a kerékpár a La France 1898-es cikkéből nyerte, amikor az úrnő Párizsba látogatott.

Próbálkozz meg a helyes kiejtésükkel!

Az idegen nyelven tanulók számára a DictZone olyan segítséget nyújt, mely több, mint egy átlagos online szótár vagy fordító program. A DictZone több más nyelven (angol spanyol, olasz angol, orosz angol, német angol) is elérhető, akár autodidakta tanulásra vágysz, akár a kedvenc zenéid szövegét szeretnéd lefordítani, esetleg egy újságcikket, vagy egy idegen ajkúval megértetni magad. A DictZone-nal egyszerre tanulhatsz, mélyítheted el a tudásod és szórakozhatsz.

Tedd magad próbára, és élvezd a DictZone nyújtotta egyedülálló nyelvi élményeket! Bienvenue!

wiktionary / Creative Commons BY-SA
DictZoneDictZone SzótárOnline szótárak
Legelo 33.Koka,HU2243