Data Protection

ADATKEZELÉSI ÉS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Érvényes: 2018.05.25.-től

Kérjük, figyelmesen olvassa el a Tájékoztatót, annak érdekében, hogy megértse, hogy hogyan kezeljük a személyes adatait és megismerje az adatkezeléssel kapcsolatos jogait.


1. Az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató célja

A dictzone.com üzemeltetője, mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban leírtaknak. Amely a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásokon alapul.


A dictzone adatkezeléseivel kapcsolatban felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetőek a dictzone.com/adatvedelem/ címen.


A dictzone fenntartja magának a jogot a jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására.


A dictzone elkötelezett a felhasználók és partnerek személyes adatainak védelme iránt, kiemelten fontosnak tartja az érintettek információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A dictzone a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.


A dictzone.com üzemeltetője adatkezelőként tiszteletben tartja mindazon személyek magánszféráját, akik számára személyes adatot adnak át és elkötelezett ezek védelmében. Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelet (679/2016 sz. rendelet, a továbbiakban: GDPR) 13. cikke alapján az az alábbi tájékoztatást adja:


2. Az Adatkezelő adatai:

Cégnév: Lutischán Melinda E.V.


Székhely: 2243 Kóka, Legelő utca 33.


Weblap: dictzone.com


E-mail: luti@schan.melinda@dictnozonel.com.com


Adatvédelmi Tisztviselő: az adatkezelő a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére.


Adatvédelmi kérelmek: amennyiben bármilyen kérése vagy kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban, kérelmét postai úton, vagy emailben a fent megadott elérhetőségekre küldheti meg. Válaszainkat késedelem nélkül, de legfeljebb 30 napon belül küldjük az Ön által kért címre.


Adatfeldolgozás: adatfeldolgozó igénybevétele történik.


3. A kezelt személyes adatok köre

Üzemeltető csak a célhoz szükséges mennyiségű és mértékű személyes adatokat kezeli, ezek az alábbiak:


  • email címek
    Ha a felhasználó nem kéri külön és nincs egyéb ok, akkor az emaileket felhasználás után töröljük.
  • emailek-ben megadott nevek és egyéb adatok
    Ha a felhasználó nem kéri külön és nincs egyéb ok, akkor az emaileket felhasználás után töröljük.
  • üzleti partnerek számlázáshoz szükséges adatai (8 évig kötelesek vagyunk megőrizni)
  • keresések statisztikái (Google Analytics-ben 26 hónapig őrizzük meg)
  • Oldalelérés logjai (IP cím, böngésző USER-AGENT, elért url, időpont) – 30 napig őrizzük meg.

Technikai adatok


Üzemeltető a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:


  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás),
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége),
  • változatlansága igazolható (adatintegritás),
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Üzemeltető az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.


Az Üzemeltető olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.


Az Üzemeltető az adatkezelés során megőrzi:


  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult,
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét,
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.


4. Sütik (cookie-k) és Helyi tárolók (localstorage)


4.1 Beállítási lehetőségek


A dictzone.com-hoz tartozó aktuális böngészőben tárolt sütiket a böngészőjében is tudja tiltani / törölni, vagy ennek a gombnak a megnyomásával is lehet törölni:

A harmadik felek által a böngészőben tárolt sütiket a böngésző beállításaiban tudja tiltani / törölni.

Azzal, hogy itt törli a sütiket más weboldalak látogatásakor keletkező sütiket ez nem érinti. Ha más weboldalakban használt sütiket is szeretné tiltani, ahhoz használja a böngészője beállításait.


Ha egy hatékony böngésző kiegészítőt szeretne az adatainak védelmében az interneten böngészés közben, akkor tudjuk pl. ajánlani a uBlock-ot.
Kérjük ennek használatánál vegye figyelembe, hogy a legtöbb ingyenesen használható weboldal a reklámokból tartja fenn magát. Így amelyik oldalt szeretné támogatni, ott engedélyezze ezek megjelenítését.



További lehetőségek:

Rövid leírás Engedélyezve
Google Analytics statisztika
Segít megérteni, hogyan használják az oldalt. Így tudjuk fejleszteni.
Google AdSense reklámok
Segít pénzt termelni, hogy ingyenes maradhasson és fejlődhessen az oldal.


4.2 Fogalom meghatározások:


A sütik (Cookie) kis adatcsomagok, amiket a böngésző elküld az oldalt feldolgozó szerver felé, amelyhez megadták. Illetve a weboldalba épített programok is tudják olvasni a felhasználó böngészőjében futva a benne tárolt adatokat. Nálunk pl. a reklámok letiltása és a süti felugró elfogadása tárolódik így.



A helyi tároló (localstorage) is adatcsomagok. Ezeket csak akkor küldi el a szerver felé a böngésző, ha a benne tárolt adatokat a weblapba épített programok kiolvassák és szándékosan kapcsolatot kezdeményezve elküldik a szerver felé. Oldalunkon csak a böngészőben futó programok olvassák és a benne tárolt adatokat a weboldalon jelenítik meg. A szerver felé az olvasás után nem küldik el. Nálunk pl. a szókártyák és a jobb oldali menüben megjelenített előzmények tároldónak így.


Amennyiben nincs lehetőség a helyi tároló használatára (régi böngészőknél, amik még nem ismerik), akkor sütiben tároljuk az információkat, amelyeket lehet. Ilyenkor a szerver felé is elküldésre kerül.



4.3 Sütik típusai:


4.3.1 Szükséges:


Ezek a sütik pl. a biztonságos működést vagy gyorsabb oldalbetöltést szolgálják.


Oldalunkon:


Név:


Érvényességi kör:


Leírás:


Érvényes


Típus


__cfduid


dictzone.com


A Cloudflare, mint tartalom szolgáltató hálózat használja, hogy segítségével meg tudja különböztetni a biztonságosnak ítélt forgalmat a káros forgalomtól.


1 évig


http


A Cloudflare adatkezelése: https://www.cloudflare.com/security-policy/


Felhasználói beállításokat tároló sütik:


Oldalunkon:


Név:


Érvényességi kör:


Leírás:


Érvényes


Típus


a


dictzone.com


A süti ablak állapotát tárolja. Ha pl. jóváhagyja, akkor keletkezik meg az értéke. Innen tudja a böngészőben futó program, hogy nem kell megjeleníteni a süti ablakot.


1 évig


http


b


dictzone.com


A választott összetevők állapotát tárolja. Ha jóváhagyja, akkor keletkezik meg az értéke. Innen tudja a böngészőben futó program, hogy mit kell használni az összetevőkből.


1 évig


http


r


dictzone.com


Ez a süti tárolja, ha rákattintott a „reklámok tiltása” linkre. Ezt valószínűleg a GDPR törvény miatt meg fogjuk szüntetni. 


1 évig


http


l


dictzone.com


A megjelenítési felülethez választott nyelvet tárolja. Ha nem választott nyelvet, akkor a böngésző szerver felé elküldött kérése alapján dönti el a böngésző.


1 évig


http


h


dictzone.com


A jobb oldali menüben a keresési előzmények tartalma („Előzményeid”). Süti csak akkor keletkezik, ha nem tud helyi tárolót használni a böngészőben futó program.


1 évig (minden kereséskor megújul a kezdeti idő)


http / helyi tároló


WordCard_*


dictzone.com


A felhasználó által a kedvencnek jelölt szópárt tárolja helyileg a böngészőben. Ezt az adatot fejlesztési és statisztikai célból a letároláskor elküldjük a szervernek is.


Amíg a felhasználó a böngészőjéből nem törli


helyi tároló


4.3.2 Harmadik féltől származó sütik:


Ezeket a harmadik fél megváltoztathatja. Így nem soroljuk fel egyenként a sütiket. Linkeket adunk a további információkhoz. Használhatnak továbbá más technikákat is az adatok tárolására pl. webjelzőket (web beacons), helyi tárolók. A törlésüket a felhasználónak kell elvégeznie a böngészőjében. Ehhez az adott böngésző súgójában találhat információkat.
Továbbá lehetősége lehet az adott böngészőben a harmadik féltől származó sütik tiltására.

4.3.3 Hirdetéshez használt sütik (harmadik fél által használt sütik):


A reklámok megjelenítéséhez használt sütik:


Személy szabott reklámok:


Ezek a reklámtípusok sütikkel azonosíthatják a felhasználó böngészőjét, illetve személyét. Pl. a Google AdSense minden oldalon ahol megjelennek ezek a reklámok, elküld egy sütiben tárolt azonosítót a Google szervereinek. Így a reklámszolgáltató nyilván tudja tartani, hogy pl. milyen cikkeket olvasott el egy hírportálon és milyen árucikkeket nézett meg pl. egy árukeresőben. Ezzel beazonosítják, hogy milyen típusú hirdetések érdekelhetik. Ennek megfelelően jelenítenek meg hirdetéseket. További sütik pl. védik a hamis kattintások ellen a hirdetőket. Erre azért van szükség, mert a hirdetések elszámolása a kattintások alapján történik.


Nem személyre szabott reklámok:


Itt is használnak sütiket, de nem küldenek / tárolnak személyes adatokat. Nem próbálják beazonosítani a felhasználót. A használt sütik pl. a reklámokra való visszaéléses kattintásokat azonosítják. A hirdetők legtöbbször a kattintások után fizetnek. Így a becsületes elszámoláshoz szükséges a hamis kattintások ellen védekezniük.



Google AdSense adatkezelése: https://policies.google.com/?hl=hu


Illetve bejelentkezett felhasználóként lehetősége van a Google személyre szabott hirdetési beállításain módosítani: https://adssettings.google.com/u/1/authenticated


Továbbá leiratkozhat arról, hogy a személyre szabott hirdetésekhez a külső szolgáltatók sütiket(cookie-kat) használhassanak: www.aboutads.info



4.3.4 Statisztikákhoz használt sütik (harmadik fél által használt sütik):



A dictzone weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a dictzone információt gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. A felhasználók teljes IP címét nem használjuk a felhasználó azonosíthatóságának elkerülése miatt. A Google Analytics sütijeiről további információkat talál a Google oldalán.


A Google Analytics adatkezelése: https://policies.google.com/?hl=hu


További információk: Hogyan kezeli a Google az adatokat, amikor Ön a partnereink webhelyeit vagy alkalmazásait használja?


Kértünk a NAIH-tól állásfoglalást a reklámok és az Analytics kezelésére, így a jelenlegi kezelés megváltozhat az állásfoglalás alapján.

5. Adatkezelési célok

Az adatkezelő az alábbi célokból végez adatkezelést a jogszabályokkal összhangban:


A dictzone online szótár üzemeltetéséhez, mint szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan a szolgáltatást igénybevevőinek adatait jogi kötelezettség teljesítése, az oldal fenntartása és ügyfélkapcsolat fenntartása céljából kezeljük.


Az igénybevevők adataikat az oldal kapcsolati űrlapján adhatják meg. Ebből a célból email címet és felhasználói észrevételeket kezelünk adatként.


A felhasználók által a szótár adatbázisban lefolytatott keresések adatait statisztikai, szolgáltatás javítási célból kezeljük. A keresési statisztikai adatok anonimizáltak, azaz azonosításra vissza nem vezethető módon tároljuk.


A szerver biztonsága és a hibakeresések céljából rögzítjük az oldallekérések időpontját, a kliens IP címét és a kliens szoftverkörnyezetét (user agent böngésző fejléc tartalma).


6. Jogalapok az Ön személyes adatainak felhasználáshoz

Az Ön személyes adatainak használatát az alábbiak alapozzák meg mint jogalapok:


a) a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont


b) kapcsolattartás: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont.


c) szerződéses partnerek adatainak kezelése: jogalap GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont


d) Marketing tevékenység: jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.
Marketing tevékenység céljából facebook oldal is üzemel, azonban önálló adatbázis létrehozása, profilalkotás nem történik.


e) on-line regisztráció jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont.


7. Általános adatkezelési irányelvek

Az Üzemeltető tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakaszában visszavonhatják.


Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé.


Felhívjuk az Üzemeltető részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.


Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:


  • az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.),
  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet – GDPR)
  • évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)
  • évi C. törvény a számvitelről (Számv. tv.)

Az adatok fizikai tárolási helyei:


Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatóak) a következő módon kerülhetnek kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek a számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során kapcsolatba kíván lépni velünk.


A rendszer működése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a keresések során generálódnak és melyeket az Üzemeltető rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a kereséskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adatokhoz kizárólag az Üzemeltető fér hozzá.


Adatfeldolgozóink:


Számunkra virtuális szerver környezetet biztosítanak a weboldal működéséhez. Így tárolják a hozzáférési (access) logokat és statisztikákat, valamint az oldal működéshez szükséges infrastruktúrát biztosítják. Továbbá biztonsági mentést végeznek a szerverről.



RACKFOREST INFORMATIKAI KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÓ ÉS TANÁCSADÓ KFT

Iroda címe: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 3. em. 3008 a.

Telefon: +36 70 362 4785

E-mail: info@rackforest.hu



Email kiszolgálónk:

WEBHOSTICON TÁRHELY- ÉS DOMAIN SZOLGÁLTATÓ KFT.

2097 Pilisborosjenő, Tulipán köz 2.

Telefon: +36 30 598 7210

https://webhosticon.hu/adatkezelesi-tajekoztato/



E-mail: ugyfelszolgalat@webhosticon.hu



Előtét tartalom kiszolgáló, akin keresztül a teljes forgalmunk áthalad a biztonságosabb, gyorsabb kiszolgálás érdekében. Gyorsítótárazhatnak publikus adatokat, mint pl. a logónk képe stb.:


CloudFlare

London

25 Lavington Street, 2nd Floor, London SE1 0NZ

https://www.cloudflare.com/security-policy/



Ezoic

Velük igyekszünk a fehasználói élményt javítani és összhangba hozni az oldalt eltartó reklámokkal:

https://ezoic.net/



8. Az adatkezelés időtartama

A számlákat jogi kötelezettség miatt legalább nyolc évig megőrizzük. A számlakiállítás alapjául szolgáló iratok megőrzési ideje nyolc év.


A kapcsolattartás céljából megadott adatok megőrzési ideje a kapcsolat fennállását követőleg törlésre kerül. Kivéve, ha más okból (pl. felhasználó kérésre, törvényi kötelességek miatt) meg kell tartanunk.


Szerződés teljesítéséhez kapcsolódó adatok megőrzése: öt év.


Oldallekérések naplói harminc nap.


9. Érintetti jogok

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási- és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.


Tájékoztatáshoz való jog:


Üzemeltető megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22., és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.


Hozzáféréshez való jog:


Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai, az érintett személyes adatok kategóriái, azon címzettek, vagy címzettek kategóriái, amelyekkel a személyes adatokat közölték, vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, a panasz benyújtásának joga, az adatforrásokra vonatkozó információ, az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.


Helyesbítés joga:


Az érintett kérheti az Üzemeltető által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.


Törléshez való jog:


Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Üzemeltető indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:


  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték, vagy más módon kezelték,
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását és az adatkezelőnek nincs más jogalapja,
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték,
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatban került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a vélemény-nyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből, vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból, vagy statisztikai célból, közérdek alapján, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.


Az adatkezelés korlátozásához való jog:


Az érintett kérésére Üzemeltető korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:


  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi a személyes adatok pontosságának ellenőrzését,
  • az adatkezelés jogellenes és az érintett ellenzi az adatok törlését, ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását,
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, vagy védelméhez,
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.


Adathordozáshoz való jog:


Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.


Tiltakozáshoz való jog:


Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű, vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő, vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival, vagy szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, vagy védelméhez kapcsolódnak.


Automatizált döntéshozatallal, profilalkotással kapcsolatos jogok:


Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna, vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.


Visszavonás joga:


Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.


10. Jogorvoslati tájékoztatás

Az érintettek közvetlenül az Üzemeltetőnél – a jelen szabályzatban megadott elérhetőségeken – is jogosultak panaszt tenni személyes adataiknak olyan kezelésével szemben, amely nem felel meg a jelen szabályzatban, vagy a vonatkozó jogszabályokban foglaltaknak. Üzemeltető a panasz elintézéséről köteles 30 napon belül írásban tájékoztatni a panaszost.


Amennyiben az Üzemeltető válaszával az érintett nem ért egyet, az adatvédelmi felügyeleti hatósághoz fordulhat:


Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) ugyfelszolgalat@naih.hu.


Az adatvédelmi hatóság döntésével szemben bírósági út igénybevételének is helye van: az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.


A tájékoztatót készítette:


webügyvéd

Dr. Makó Klaudia ügyvéd


web: https://webugyved.com


facebook: https://www.facebook.com/webugyved


e-mail: in@fo@wnoebugywe.comd.com


We use cookies to personalise content and ads and to analyse our traffic. We also share information advertising and analytics partners.

Ok
See details